...

Antwerpse vereniging voor Gelaryngectomeerden vzw

Mensen zonder strottenhoofd ( keelkanker ) helpen en ondersteunen. info geven aan ambulanciers en verpleegkundigen omtrent de beademing. Voordrachten geven in scholen tijdens lessen rond gezondheid ( rookpreventie ) Al de patiënten die deze operatie moeten ondergaan bezoeken in de Antwerpse ziekenhuizen.

25 jaar geleden werd mijn echtgenoot geconfronteerd met keelkanker. Hij werd totaal gelaryngectomeerd ( wegnemen van strottenhoofd , tevens wegnemen van de stembanden )Ik dacht onmiddellijk : " Hij gaat dood " en verder moest ik mijn plan trekken. 1 jaar later zijn wij samen bestuurslid geworden van deze vereniging en heb ik mij volledig ingezet voor de PARTNERS want zij blijven heel dikwijls in de kou staan en krijgen geen aandacht genoeg.

Diana Keppens

Hoe kan Torfs bijdragen?

Met 1000 € kunnen wij 7 x per jaar een samenkomst organiseren voor al de lotgenoten die keelkanker hadden en wij nodigen telkens de partner mee uit. Daar kunnen zij terecht met al hun vragen bij professionele begeleiders ( logopedisten ) Wij verwennen deze mensen graag met koffie , thee en een versnapering. Soms is er een spreker aanwezig ( diëtiste of psychologe die uiteraard betaald moeten worden )