...

Antwerp Phantoms (para ice hockey team)

Een onderdeel van deze vzw bestaat uit een Gsport werking. Ons para ice hockey team. Zij bieden ijshockey aan aan mensen met een beperking aan de onderste ledematen. Dus mensen met amputaties van de benen, verlammingen, dwarsleasies en andere zaken waarbij de persoon in kwestie nog een goede armfunctie heeft.We doen dit uiteraard voor de sport maar nog belangrijker, om deze mensen uit hun isolement te halen, hen een coole sportbaan te bieden en het gevoel te creƫren dat ze er zeker nog bij hore

Ik heb samen met mijn echtgenoot de ploeg gestart. In Belgie bestond de sport enkel in Luik en na mijn man zijn onderbeenamputatie reed hij wekelijks naar Luik om terug op het ijs te kunnen. Schaatsen en ijshockey ligt hem nauw aan het hart. Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat we in Antwerpen een ploeg hebben opgericht. Ik ben teammanager van de ploeg. Ondertussen hebben we al 15 spelers. De jongste is 11 jaar en de oudste 54 jaar. Wekelijks vergeten zij allemaal even hun beperking op het ijs.

Tamiko Van Hoydonck

Hoe kan Torfs bijdragen?

Wij kopen in de mate van het mogelijke op regelmatige basis slees bij om zo meer mensen op het ijs te kunnen zetten. Een slee kost ongeveer 800 euro. We zijn nu bezig met onze kinderslees uit te breiden. Daar zouden we dus het geld voor gebruiken.