Vzw AnaMalawi helpt kleuters in Malawi om een goede start in het leven te maken. Wij kopen in België én in Malawi didactisch materiaal voor de scholen en leiden de leerkrachten op in het gebruik ervan.We brengen de leerkrachten van de 4 schooltjes samen om ervaringen te delen en van elkaar te leren. Via workshops ondersteunen we de jonge moeders.In Majanga ,Zomba, wil AnaMalawi nu de vierde kleuterschool verder inrichten met stoeltjes,tafels,kasten ,een bord , speelkoffers en lesmateriaal.

Malawi kroop in mijn hart toen ik in 2017 in het kader van duurzame ontwikkeling 3 maand naar Malawi vertrok om er een kleuterschool op poten te zetten. Ondertussen hebben we samen met gedreven vriendinnen de vzw AnaMalawi opgericht: "Voor de kinderen van Malawi". Ons doel is het onderwijs duurzaam te maken, zoveel mogelijk de plaatselijke scholen te laten samenwerken, hen degelijk leermateriaal te bezorgen en de leerkrachten op te leiden. Elke dag krijgen de kleuters ook een voedzame maaltijd.

Kathleen Van lembergen

Hoe kan Torfs bijdragen?

Het sponsorgeld van Torfs zouden we graag willen gebruiken om een extra kleuterklas in te richten : robuust educatief materiaal ( springballen,blokken ,schrijftafeltjes en krijt)voor 300€. Banken,stoeltjes,tafeltjes en een kasten voor 500€. Het overige geld zal bijgelegd worden bij de werkingskosten (leerkrachten betalen ) en de voedzame maaltijden voor 160 kinderen. Alvast hartelijk dank om ons te liken en op deze manier te helpen ons doel te verwezenlijken!