Amfora vzw gaat in gesprek met mensen die weten dat hun leven ten einde loopt. Hilde Ingels blikt met de persoon terug op het leven dat ten einde loopt en kijkt vooruit naar het afscheid dat eraan komt. Dit gesprek werkt zij in een persoonlijk verhaal uit dat Isabelle Desmidt in een artistiek boekje-met-doos vormgeeft. Dit wordt als een geschenk teruggegeven aan de persoon zelf of aan de naasten. Op deze manier werkt dit verhaal, in mooie vorm uitgewerkt, verbindend over de dood heen.

Ik voer gesprekken met mensen die niet lang meer te leven hebben. Zij praten over hun leven en over het afscheid dat eraan komt. Ik maak daar een verhaal van en Isabelle Desmidt verwerkt dit verhaal in een kunstzinnig en handgemaakt boekje met kalligrafie. Elk boekje is uniek en werkt verbindend en troostend voor de mensen zelf en voor hun naasten, over de dood heen. Samenwerken verloopt meestal via doorverwijzing van een (palliatief) verpleegkundige. (Hilde Ingels)

Hilde Ingels

Hoe kan Torfs bijdragen?

We bieden ons werk kosteloos aan. Geld mag geen barrière vormen om op ons een beroep te doen.Met 1000 euro kunnen we een jaar lang alle materiaalkosten voor de boekjes+dozen dekken en alle verplaatsingskosten.